Барчовски: Обхвана ни ваканционно настроение 08.09 | 22:31

Селекционерът на България остана недоволен от защитата на неговите възпитаници

От Иво Вецев

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски не остана особено доволен от играта на своите възпитаници в защита тази вечер в Самоков срещу Люксембург.

"Лъвовете" спечелиха срещата с 25 точки разлика - 120:95, но играта в защита не позволи на българския тим да натрупа така нужната разгромна разлика, която щеше да увеличи шансовете на Виденов и компания за класиране на ЕвроБаскет 2013 в Словения.

Това пък беше и последната среща на старши-треньора на националите като такъв, тъй като той няма да поднови договора си, а за негов заместник към този момент фаворит е Любо Минчев - той води младежката ни баскетболна формация.

"През първото полувреме отношението на играчите не беше такова, каквото трябва", сигурен е Барчовски, визирайки втората част, в която гостите на два пъти успяха да поведат, а България водеше само с 4 точки след 20 минути игра.

"Направихме много грешки и допуснахме цели 52 точки през първото полувреме. Ние мислехме, че само с нападение можем да бием с голяма разлика.

"Трябва да се играе и в защита - каквато играхме накрая, на ръба на риска. Обхвана ни ваканционно настроение, но въпреки всичко, победата си е победа", сподели още Барчовски, който от сега нататък ще е треньор само на Рилски спортист.

Водещи

Най-четени