Баскът Сусаета не пожела да изрече "Испания", после се извини 15.11 | 08:52

Халфът на Атлетик вкара гол при дебюта си за Испания, но после предизвика смут

От Даниел Любомиров

Халфът на Атлетик (Билбао) Микел Сусаета получи шанса да направи своя дебют с националната фланелка на Испания в контролата с Панама, свършила с изразителна победа 5:1 за иберийците.

Баскът обаче предизвика смут сред журналистите в страната си, защото на пресконференцията отказа да изрече името на Испания и вместо това заяви:

"Знам, че представлявам това нещо", визирайки именно националния отбор на страната. Сусаета дори отбеляза петия гол за разгрома на "Ла Фурия", но изборът му на думи след това заличи добрите впечатления от играта му.

Сусаета побърза да замаже положението и беше подкрепен от официалния сайт на Испанската футболна федерация.

"Микел Сусаета не е искал да умаловажава нищо и никого с отговора си на въпрос, при който каза "знам, че представлявам това нещо". Футболната федерация подчертава, че не става дума за нищо умишлено", пише на сайта на испанската централа.

"За мен, както и за всеки професионалист, да играя в националния отбор е максимумът, който мога да постигна. Това е най-голямото признание за работата ми и за отдадеността ми към клубния отбор.

Отново казвам, че никога не съм искал да обидя когото и да е", коментира Сусаета също пред официалния сайт на Испанската федерация.

В действителност на самата пресконференция след мача Сусаета даде няколко пъти да се разбере, че участието му и дебютът му за "Ла Роха" означават много за него.

Той става 28-ият играч, който записва първия си мач за Испания под ръководството на Висенте дел Боске и 94-ият национален състезател, който идва от школата на Атлетик (Билбао).

Водещи