Бащата на Сани Жекова върши работа за четирима в Сочи 13.02 | 16:01

Близо 4 часа отиват по подготовката на борда на българката

От Даниел Любомиров

Бащата и треньор на Александра Жекова – Виктор Жеков – отделя близо 4 часа на ден, за да се грижи за поддръжката на борда на българката. Специален щаб от 4-5 човека върши тази работа в големите нации на зимните спортове, но при Сани ситуацията е такава, че единствено всеотдайният ѝ баща може да отдели време за борда.

Всяка вечер бащата на Жекова сваля най-горния пласт от пластмасовото покритие, за да проложи специална обработка с вакси. Виктор Жеков не е случаен човек в работата по поддръжка на бордове, като много от другите по-малки отбори търсят съветите му, защото не могат да отделят средства за наемането на няколко специалисти.

За да се грижи за бордовете на Жекова, която разполага с 5-6 такива, Виктор е получил просторно помещение от 25 кв.м., за да си върши работата. Той предпочита да извършва процедурите именно в Олимпийското село, защото вакс кабините на пистата са изключително тесни – 4 кв.м, като трябва да се делят с още 3 отбора.

Другият български представител в сноуборда – Радослав Янков – също дели с треньора си Георги Атанасов помещението в Олимпийското село.

Най-четени