Без Роналдо Реал страда за 0:0 с Осасуна 12.01 | 22:59

Кака си изкара червен картон само за 7 минути престой на терена, "кралския клуб" трагичен в атака

От Даниел Любомиров

Без суперзвездата си Кристиано Роналдо Реал Мадрид се добра само до равенство 0:0 в тежкото си гостуване на Осасуна и е на път да се отдалечи още повече от лидера в Примера дивисион Барселона.

Шампионите трябваше да доиграят за втори пореден път в намален състав последните 15 минути на двубой, след като този път Кака си изкара два жълти картона, а бе престоял на терена само 7 минути.

Осасуна бе спечелил само 1 точка в последните си 4 мача, но въпреки това не позволи на шампионите да застрашат сериозно вратата им, а когато останаха с човек повече смело поглеждаха към противниковата мрежа.

В крайна сметка две големи възможности през първото полувреме бяха пропилени от играчите на "белия балет", а след почивката по-зает от двамата вратари бе Икер Касияс и логично срещата приключи наравно 0:0.

Така Реал Мадрид вече има 37 точки и ако Барселона победи Малага утре, ще се откъсне с цели 18 пункта пред шампионите на върха в класирането. Осасуна пък вече има 16 точки и временно се изравнява с Гранада на 18-ата позиция в таблицата.

Жозе Моуриньо нямаше как да разчита на Кристиано Роналдо за гостуването в Памплона заради натрупани жълти картони на португалската звезда. Неговото отсъствие обаче съвсем не бе единственият любопитен факт в титулярния състав на "белия балет", защото за първи път от възстановяването си Гонсало Игуаин заслужи място на терена.

Също така Икер Касияс започна под рамката на вратата във втори пореден мач, след като пазеше и в реванша за Купата на краля срещу Селта по-рано през седмицата. Не е ясно обаче дали това е първоначалното решение на Моуриньо или го е взел поради факта, че Антонио Адан е наказан за този мач.

В халфовата линия на "кралския клуб" личаха имената на Лука Модрич, Анхел Ди Мария, Хосе Кайехон, Шаби Алонсо и Сами Кедира.

В защита Специалния разчиташе на Раул Албиол, Алваро Арбелоа, Фабио Коентрао и Рафаел Варан. Квартетът бе нетипичен заради контузията на Пепе и наложеното наказание в размер на 5 мача за Серхио Рамос, който нападна нервно съдията на мача със Селта за Купата.

Като цяло мачът бе много слаб за Реал, а през първото полувреме единствените положения за гол в актива на "белия балет" дойдоха от излизания на вратаря Андрес Фернандес извън неговото поле.

В 25-ата минута стражът на Осасуна напусна пеналтерията, за да изчисти топката, но бе изпреварен от Анхел Ди Мария. Аржентинецът овладя и моментално потърси подаване около точката за дузпа за Сами Кедира, но с решителна намеса в последния момент Марк Бертран предотврати гол.

В 46-ата минута на първата част пък Лука Модрич успя да разцепи защитата на домакините с извеждащ пас към Кайехон. 25-годишният испанец се озова очи в очи с вратаря, но със сетни усилия успя да задържи топката в очертанията на терена.

Кайехон увлече Фернандес към ъгъла на игрището, след което хитро върна назад за Фабио Коентрао, който бе сравнително непокрит и със задача да преодолее само един бранител на голлинията.

Португалският ляв бек реши да стреля моментално, но диагоналният му изстрел не попадна в очертанията на вратата – това бе фрапантен пропуск за гостите предвид обстоятелствата.

Осасуна също погледна веднъж към мрежата на Касияс преди почивката, когато Алваро Сехудо размени двойно подаване с Емилиано Арментерос и се отрки на стрелкова позиция, но изпрати кълбото над вратата.

През второто полувреме първото важно действие в актива на Реал Мадрид се случи чак в 58-ата минута, и то при смяна, извършена от Жозе Моуриньо. Той замени разочаровалия при завръщането си Игуаин и Ди Мария, а вместо тях пусна Кака и Карим Бензема.

В 74-ата минута Осасуна изпусна отличен шанс за гол, след като Кике Сола нахлу в пеналтерията и беше спънат от Шаби Алонсо, но топката попадна в краката на Нино. Нападателят потърси светкавично продължение на атаката с подаване настрани, но беше отсъдена засада, въпреки че повторенията показаха съвсем друго.

Кака може и да не впечатли с отиграванията си на игрището, но само 7 минути след влизането си на терена успя да си изкара два жълти картона. Първият беше за удар с лакът в главата на противник, а вторият – за забавяне на изпълнение на пряк свободен удар от домакините. Така заради глупавата постъпка на бразилеца"кралския клуб" трябваше да доиграе последния четвърт час в намален състав.

Дамия Албея пък можеше да вкара гола на сезона в 81-ата минута, когато без подготовка от воле изстреля топката към вратата от 30 метра, но за негово съжаление тя профуча на около метър встрани от рамката.

Водещи

Най-четени