Без медал за България в днешния ден в Ташкент 12.09 | 13:55

Всичките ни представители отпаднаха на световното по борба

От iNews

България няма да има възможност да спечели медал в днешния ден на Световното първенство по борба, което се провежда в Ташкент (Узбекистан).

Последната ни представителка при жените Елина Васева бе елиминирана на 1/8 финалите от европейската вицешампионка от Вантаа 2014 Мария Мамашук (Беларус). След това беларуската отпадна в следващата фаза и така не успя да изтегли Васева за репешажите, където евентуално да се бори за бронза.

На старта на надпреварата в класическия стил двамата българи днес Явор Янакиев и Христо Маринов също допуснаха ранни поражения. В категория до 75 килограма световният първенец от Баку 2007 и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2008 Янакиев започна с победи над Виктор Немеш (Сърбия) с 3:0 и Йорхен Хосе Коба (Венецуела) с 5:0.

На осминафиналите, обаче, той отпадна от европейския вицешампион от Тбилиси 2013 Зураби Датунашвили, въпреки равенството в резултата от 2:2 технически точки. Датунашвили не успя да се класира за финала и не  изтегли българина до репешажите.

При 85-килограмовите Христо Маринов беше елиминиран още на старта след 3:4 точки от друг грузинец Владимер Гегешидзе, който падна в следващия мач.

Водещи

Най-четени