Бербатов: Единствената ми по-добра опция от Юнайтед е Барселона 26.07 | 19:26

"Малките отбори биха могли да отговорят на играта на Манчестър Юнайтед, на организацията, на всичко, но Юнайтед е на върха. Къде по-нагоре мога да отида? Може би в Барселона. В момента не виждам друга опция", заяви Бербатов

От Мариян Найденов

Българският нападател Димитър Бербатов за пореден път изрази желанието си да остане в отбора на Манчестър Юнайтед, след като призна, че ако напусне "Олд Трафорд" това ще бъде крачка надолу.

Бербатов има основания да започне новия сезон в Англия с високо вдигната глава, след като миналата кампания завърши като голмайстор на Висшата лига, разделяйки първото място с аржентинския нападател Карлос Тевес, като двамата отбелязаха по 21 гола.

Въпреки това, бъдещето му беше под въпрос, след като Берба бе оставен извън групата за финала от турнира Шампионска лига срещу отбора на Барселона на "Уембли".

"Малките отбори биха могли да отговорят на играта на Манчестър Юнайтед, на организацията, на всичко, но Юнайтед е на върха. Къде по-нагоре мога да отида? Може би в Барселона. В момента не виждам друга опция", заяви Бербатов.

"Ако напусна Юнайтед това ще е крачка надолу. Идвам от малка държава. Имам късмета да играя за този отбор. През времето, в което съм тук се опитвам да давам най-доброто от себе си и да спечеля всичко, което е възможно. Не мога да играя по друг начин", добави Митко.

Бербатов е подложен на много критики заради лежерния му стил на игра, но самият той заяви, че твърде много го е грижа за отбора, за да го обвиняват в това.

"Аз съм много горда личност и не искам хората да виждат слабостите ми. Не желая да показвам публично емоциите си. Затова вероятно някои хора ме подценяват", каза още българинът.

Попитан дали критиките за стила му на игра не го притесняват, Бербатов заяви: "Не. Аз винаги играя така. Затова съм тук. Никога няма да ме видите да пуфтя около игрището. Има една поговорка в България, която гласи, че доброто качество не изисква много усилия".

Водещи

Най-четени