Бербатов се завръща в първия си дом в Англия 16.03 | 13:55

Българският голаджия ще води атаката на Фулъм в дербито с Тотнъм

От Даниел Любомиров

Димитър Бербатов ще доказва статута си на водещ реализатор във Фулм при завръщането си на "Уайт Харт Лейн" - първият му дом в английската Висша лига срещу отбора, в който проходи за големите си успехи на Острова.

Бербо ще води атаката на Фулъм в гостуването на "шпорите", като преди седмица едва ли някой щеше да дава някакъв шанс на "котиджърс" срещу виреещия в облаците отбор на Тотнъм, но сега положението е различно.

Ливърпул спря серията от 12 мача без загуба на възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш, а Интер ги направи за смях на "Джузепе Меаца", въпреки че не можа да осъществи нечуван обрат в Лига Европа и все пак отпадна.

Сега Тотнъм ще има подкрепата на талисмана си Гарет Бейл, който пропусна злополучното гостуване на "нерадзурите" заради наказание.

С него "шпорите" изглеждат значително по-солиден отбор, който ще търси победа след две последователни неприятни поражения. Бербатов обаче знае как да наказва лондонските отбори дори с екипа на Фулъм.

Митко вкара два пъти за атрактивното реми 3:3 при визитата на "котиджърс" на Арсенал през есента. Бербатов ще бъде подкрепян от по-задна позиция от Стив Сидуел, който се завръща в състава на Фулъм.

Мениджърът Мартин Йол не спести похвалите си за Гарет Бейл, след като именно холандският специалист привлече уелския голаджия на "Уайт Харт Лейн" преди години.

Според Йол обаче Бербатов и компания имат всички шансове да се възползват от слабата серия на Тотнъм и да развалят още повече настроението на Андре Вилаш-Боаш.

Водещи

Най-четени