Берое с важна победа над Видима, Локо Сф пак губи 17.04 | 19:31

"Заралии" удариха Видима, докато Ботев Враца разплака "железничарите"

От Даниел Любомиров

Берое зарадва привържениците си след Великденските празници и спечели визитата си на Видима-Раковски с 1:0 в мач от междинния 24-ти кръг на Виктория футболно първенство.

Единственият гол в срещата реализира нападателят Емил Ангелов в 70-ата минута, с което донесе важни три точки за "заралии".

Берое вече има 27 пункта и заема 10-ата позиция в класирането, като вече се отдалечава на 14 от днешния си съперник. Този факт може да действа като успокоение за тима от Стара Загора, защото спасението изглежда сигурно, тъй като остават 6 кръга до края на шампионата.

Въпреки че бяха без Ваня Джаферович, Дюдоне Овона, Кирил Акалски, Милен Танев и Георги Божанов, гостите успяха да наложат превъзходство на терена в Севлиево и дори изпуснаха да си тръгнат с по-изразителна победа.

20 минути преди края на срещата центриране в наказателното поле на Здравко Илиев бе отклонено с глава от Тодор Христов към Бабангида, който почти от упор прати топката в мрежата на Ивайло Василев - 0:1.

В началото на втората част домакините можеха сами да си навлекат беда, след като бранител на Видима нацели гредата на собствената си врата при опит да изчисти кълбото след центриране на Каядо.

Елиаш пък пропусна да вкара втори гол за Берое 120 секунди преди края на редовното време, след като на празна врата не намери целта. Топката стигна до него след рикошет в тялото на защтиник на домакините при удар на Ангелов от чиста позиция.

Така Видима регистрира седмо поражение пред собствена публика и продължава да заема опасното 14-то място, което води към изпадане във втория ешелон - 13-ият Локомотив София е на 5 точки пред севлиевци.

Софийският Локомотив записа поредния незадоволителен резултат във Виктория футболно първенство, и то веднага след позитивното представяне срещу Левски в столичното дерби (1:1).

Този път играчите на Антон Велков бяха далеч от мислите за победата и регистрираха изненадващо поражение с 0:2 при гостуването си във Враца на Ботев.

Скучното първо полувреме бе раздвижено от попадението на Лъчезар Балтанов, който от 15-ина метра с прецизен изстрел простреля вратаря на гостите Валентин Галев, за да открие резултата – 1:0.

Само 7 минути след почивката пък интригата бе заличена с втория гол в актива на Ботев, дело на нападателя Николай Владинов, възползвал се от разбъркване в пеналта на "железничарите" за 2:0.

Втората част бе по-интригуваща и предложи повече възможности за голове, като и двата тима удариха гредата на противниковата врата. В 72-ата Локо стигна най-близо до отбелязване на почетен гол, като Младен Стоев от пряк свободен удар разтресе напречната греда на вратата на Веселин Цветковски.

120 секунди по-късно Ботев можеше да направи резултата класически, но Иван Коконов не можа да се разпише при добавката, след като вратарят Галев бе избил кълбото при изстрел на Владинов.

Така Локомотив остава над чертата, но с актив от 18 точки, като Ботев се изстреля на 11-та позиция с 21 пункта – този факт позволява на тима от Северозападна България да счита оставането си в А група по-сигурно, защото до опасната зона го делят вече 8 точки.

"Железничарите" вече имат цели 14 загуби в елита досега през сезона, като единствено лошите представяния на Видима, Калиакра и Светкавица все още държат софийския клуб над чертата.