Бесни тифози провалиха трансфер на Интер 20.01 | 21:20

Подобно на феновете на Левски, тези на "нерадзурите" се разбунтуваха срещу Мирко Вучинич

От Иво Вецев

По-рано днес в италианските медии излезе информацията, че Ювентус и Интер са сключили сделка за размяната на Мирко Вучинич и Фреди Гуарин, като вторият даже в момента е в Торино. Договорите им бяха готови и щяха да ги задържат в новите им тимове до 2017 година.

Същински парадокс, поне за отбор с претенциите за Интер, се разигра след новината за осъществяването на трансфера. Тифозите реагираха мигновено и в социалните мрежи не просто имаше вълна от негодувание и създаване на групи и движения, а дори се подготвяха масови протести на феновете.

Причината - привличането на Мирко Вучинич, който не е сред популярните лица на "Джузепе Меаца" заради наглото си поведение спрямо отбора и феновете на Интер. Немалка част от тифозите дори се заканват "Вучинич никога да не стъпи на Меаца с екип на Интер".

Това изплаши ръководството на "нерадзурите", които в момента са спрели финализирането на преговорите с Ювентус. Очаква се сделката официално да пропадне в близките часове или утре с изявление на двете ръководства.

Ситуацията пък напомня много на скорошен случай от "Герена". Собственикът на Левски Тодор Батков искаше да продаде Гари Родригес в Лудогорец, но феновете реагираха остро и след среща с адвоката двете страни обявиха, че продажба на крилото в Разград няма да има.

Водещи

Най-четени