Билети за футболния турнир на Олимпиадата остават непродадени 04.07 | 14:02

На старта на третата фаза от продажбата на ценните пропуски за игрите в Лондон остават свободни места за феновете на футбола, волейбола и борбата

От Краси Киров

Продажбата на билетите за Олимпийските игри в Лондон през 2012-та година навлиза в третата си фаза и към момента най-голямо впечатление прави цифрата непродадени пропуски за футболния турнир - 1.5 милиона, като има още два спорта, за които могат да се купуват ценните хартийки - борба свободен стил и волейбол.

Организационният комитет на Параолимиадата и Олимпиадата разкриха, че въпреки стотиците хиляди фенове, които останаха без билети след първия рунд на продажба, който приличаше повече на търг, само три спорта все още са в опасност да се проведат пред полупразни трибуни - най-популярният спорт на Острова засега привлича най-малко публика.

По-контрастен е интересът към волейбола и борбата, където са останали 48 000 билета.

Футболните мачове на мъжете и жените ще се проведат Ковънтри, Нюкасъл и Манчестър, както и разбира се, на стадион Уембли в Лондон, което според организаторите е основната причина хората да не бъдат привлечени от събитията. Олимпийското село е твърде далеч от Ирландия и Шотландия, затова атмосферата на Олимпиадата няма да се усеща със същата интензивност по време на футболния турнир.

По време на първата фаза много от феновете критикуваха системата на продажба на билети и 150 000 души се възползваха от втория рунд, за да се сдобият с повече от 750 000 пропуска. Предимство имаха хората, които не са успели да купят ценните хартийки по време на първата сесия, като Крис Таунсед - маркетинговият директор на компанията за продажба на билето Локог - обяви, че всички се стараят да продават предимно на британските фенове.

Досега повече от 3.5 милиона билети са продадени на около 850 000 души, а следващата фаза от продажбата започва на 8 юли и приключва на 17-ти същия месец.

Водещи

Най-четени