Бъдещето на Олимпийския стадион след 2012-та година остава неясно 09.07 | 12:05

Три корпоративни агенции изкупиха свободните билети за най-интригуващите събития в Лондон за 40 милиона паунда, ще ги препродават с големи надценки

От Краси Киров

Спортният министър на Англия Хю Робъртсън не е сигурен дали Лондон ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по лека атлетика през 2017-та година, заради съдебните процеси, които текат около бъдещата употреба на съоръжението.

Тотнъм вече започна правна битка за стадиона, защото не е съгласен с решението на съдиите да го "подарят" на Уест Хем. Освен това беше започнато независимо разследване, заради обвинения от медиите, че именно Уест Хем е плащал на компанията за наследство на Олимпийския парк и това е повлияло на съдбата на стадиона.

"Ще изчакаме решението на съда, но в момента не се знае какво ще е бъдещето на Олимпийския стадион", заяви притесненият Робъртсън. "Всички, които за свързани с атлетиката по някакъв начин, ще разберат, че не можем да кандидатстваме за домакинство без да имаме абсолютна сигурност за правата на стадиона."

Лондон вече се отказа от една кампания - тази за 2015-та година, така че сега може да му се наложи да го направи пак. За 2017-та фаворит е столицата на Катар Доха, а конкуренти са Будапеща и неназован още испански град.

Междувременно билетите за най-желаните и най-интересни събития на Олимпиадата през 2012-та година бяха продадени за 40 милиона паунда от организаторите на три корпоративни агенции - Thomas Cook, Jet Set Sports and Prestige Ticketing, които ги продават съответно на зрителите, само че с голяма надценка.

Както е известно, билети са останали непродадени единствено за три спорта - 1.5 милиона за футболния турнир, 40 000 за волейбол и 8 000 за борба в свободен стил. Те ще могат да бъдат купени от желаещите до 17-ти юли, като в началото на 2012-та година ще има нов рунд на продажби.

Водещи

Най-четени