Близо 10 милиона повече изкушили Хамилтън в Мерцедес 09.11 | 21:45

"Сребърните стрели" надцакали МакЛарън и затова им отмъкнаха талисмана

От Даниел Любомиров

9 милиона долара повече годишно предложили Мерцедес на Люис Хамилтън в сравнение с офертата за преподписване на МакЛарън, разкрива ВВС.

Британският състезател преди 4 кръга обяви, че ще смени отбора си и сложи подписа върху тригодишен контракт със "сребърните стрели", с което прекрати 14-годишния си престой в МакЛарън.

Според информацията на ВВС Хамилтън печели 24 милиона долара годишно плюс бонусите за този сезон в МакЛарън.

От екипа, базиран в Уокинг, предложили 20 милиона с допълнителни стимули на Хамилтън, но увеличили офертата си на 22 милиона, когато разбрали, че Мерцедес има интерес към него.

Германският екип пък примамил световния шампион от 2008-ма година с първоначално предложение от 28 милиона долара, но в последствие го вдигнали на 31, защото разбрали за наддаването от страна на МакЛарън.

В крайна сметка 9-те милиона в повече от "сребърните стрели" се оказаха достатъчни за Люис да избере тях и така от догодина да стане съотборник на Нико Розберг на мястото на Михаел Шумахер.

Заместник на Хамилтън в МакЛарън пък ще бъде Серхио Перес, който от две години кара за Заубер. Мексиканският състезател три пъти се качи на подиума през този сезон и привлече погледите върху себе си, но откакто е обявена сделката с новия му отбор, не е записвал класиране в зоната на точките.

Мерцедес също претърпява само провали в последните 4 кръга, откакто стана ясно, че Хамилтън ще кара за тях през сезон 2013.

Самият Люис се представя противоречиво и записа 5-то място в Япония, кошмарно 10-то в Корея, 4-то в Индия и отпадане в Абу Даби, където се бе устремил към безпроблемна победа.

Водещи

Най-четени