Бодуров със сериозна травма, аут е до края на сезона 27.03 | 20:29

Бранителят на Литекс ще бъде опериран утре

От Даниел Любомиров

Един от основните изпълнители в националния отбор под ръководството на Любослав Пенев - Николай Бодуров - има скъсани връзки на глезена.

Това е тежката присъда за централния бранител, след като днес той се подложи на ядрено-магнитен резонанс и стана ясно каква е контузията му.

По този начин Бодуров ще пропусне остатъка от сезона в първенството, което пък е тежък удар за амбициите на Литекс и наставника Христо Стоичков.

Припомняме, че защитникът се контузи неприятно в 19-ата минута на квалификацията с Дания и беше заменен принудително от Радослав Димитров.

Бодуров обърна глезена си и трябваше да бъде изведен от игрището, а неговата позиция зае съотборникът му в Литекс - Илия Миланов. На десния бек застана влезлия на терена играч на Славия.

Няма гаранция, че Бодуров ще бъде възстановен напълно след 6 месеца, като утре ще претърпи операция на глезена, който не е счупен, но костта е напукана.

Капитанът на Литекс се прибра от Дания с патерици, като не се знае с точност колко ще отсъства от терените и дали ще може да играе през септември в квалификацията с Италия.

Припомняме, че Бодуров не бе единственият от националите, който се подложи на ядрено-магнитен резонанс днес.

Владимир Гаджев претърпя медицински изследвания в столичната болница "Пирогов", и то броени часове след завръщането си в родината.

Все още не е напълно ясно колко време ще отсъства халфа на "сините" от българските терени, но е почти сигурно, че няма да бъде на разположение на треньора Илиан Илиев за гостуването на Черно море в събота.

Наставникът на Левски вече умува кой да замени опитният полузащитник за тежкия сблъсък с "моряците".

Лекарският щаб на "сините" ще реши утре как ще протече лечението на българския национал, като може да му бъде направена атроскопия.

Лявото коляно не за първи път създава проблеми на Гаджев, който често играе на обезболяващи инжекции в мачовете от първенството.

Контузията си халфът получи по време на срещата с Дания, когато е почувствал дисбаланс в коляното си, след като е овладял топката в средата на терена.

Водещи

Най-четени