Божинов с асистенция за ценна победа на Виченца 17.04 | 07:45

Божинов изнесе много силен мач и бе с основен принос за успеха на своя отбор, след като подаде за единствения гол при победата над Асколи

От Мариян Найденов

Отборът на Виченца, с българския нападател Валери Божинов в редиците си, изтръгна изключително ценна победа с минималното 1:0 при домакинството си на Асколи в мач от 37-ия кръг на италианската Серия Б.

Родният национал започна срещата като титуляр и остана на терена до края на редовните 90 минути, като бе заменен от ветерана Симоне Тирибоки в допълнителното време.

Божинов изнесе много силен мач и бе с основен принос за успеха, след като асистира за единствения гол, който може да се окаже много ценен, имайки предвид, че бе срещу пряк конкурент в битката за оцеляване във втория ешелон на италианския футбол.

Попадението за Виченца падна още в първата минута на двубоя, когато Божинов изведе Джакомели, който не пропусна да се възползва от чудесния пас на българина, и прати топката във вратата на Асколи.

След тази победа Виченца вече е с актив от 35 точки, с който остава на 20-ото място в класирането, но вече изостава само на 5 точки от 19-ия Асколи.

Водещи

Най-четени