Младок на Виченца: Божинов е чудовище! 11.04 | 16:14

Матин Наджафи засипа с похвали играта на българина

От Мариян Найденов

Съотборникът на Валери Божинов във Виченца - Матин Наджафи направи интересно изказване по адрес на българския нападател. Той сравни родния таран с чудовище, заявявайки че е невъзможно да му бъде отнета топката, когато я пази.

17-годишният швед, който вчера направи първа тренировка с мъжкия отбор на Виченца добави, че е впечатлен от качествата на Божинов, като смята, че българинът е добър модел за подражание на младите.

Наджафи премина в борещия се за оцеляването си в Серия Б отбор в началото на тази година с трансфер от втородивизионния шведски Норби ИФ.

"Страхотно е, за по-малко от шест месеца смених втора дивизия в Швеция със Серия Б. Всичко се случи много бързо и още не мога да повярвам", каза скандинавецът.

"Божинов е чудовище, невъзможно е да му отнемеш топката, когато я пази. Той притежава невероятна сила и техника. Няма да повярвате, когато го видите по телевизията, но това е лудост", сподели впечатленията си от българина младият швед.

"Божинов е забавен и винаги се шегува с останалите преди тренировка. Когато започне заниманието обаче, той става концентриран и времето за шеги свършва.

Той е истински лидер. Аз го харесвам и смятам, че е сериозен човек и добър модел за подражание. Божинов е най-големият победител, който съм срещал", завърши Матин Наджафи.

Водещи

Най-четени