Бойко Борисов откри реновирана зала във Варна 03.02 | 12:21

Свилен Нейков, Кирил Йорданов, митрополит Кирил и Данчо Йовчев също бяха в залата

От Иво Вецев

"През тази година започваме подпомагането и изграждането на центрове за високо спортно майсторство, обяви днес във Варна министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Той, заедно с премиера Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Десислава Атанасова, посетиха залата за спортна гимнастика в града, в която са вложени 200 000 лева за ново оборудване.

Министър Нейков подчерта, че приоритети на правителството са изграждането и оборудването на спортни зали в страната. По думите му осигурените средства за гимнастическата зала във Варна е жест към федерация по спортна гимнастика и към целия спорт във Варна.

Нейков съобщи, че другата голяма инвестиция във Варна ще бъде през следващия месец. Ще бъдат отпуснати 210 000 лева за оборудване на стадион "Младост". Предстои и ремонтът на т.нар. "Юнашки салон" в центъра на града, а забавянето е заради факта, че сградата е паметник на културата.

Министърът каза още, че се търсят начини за реконструиране и на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта.

"Данчо Йовчев дойде при мен преди 5-6 месеца и оборудването на залата вече е факт", каза премиерът Борисов.

Той допълни, че са преведени парите на училище "Елин Пелин" във Варна за изграждане на спортна зала в него. Осигурените средства са 1 милион лева. Борисов допълни, че за Варна са осигурени и 5 милиона лева за градска среда.

Областният управител Коста Базитов по време на официалната церемония връчи на председателя на сдружение Спортни клубове "Черно море" Данаил Папазов договорът за управление на залите в едноименния комплекс. Папазов, който е и изпълнителен директор на пристанище "Варна", подчерта, че с помощта на правителството ще се реализира голям проект за превръщането на част пристанище "Варна изток" в рекреационен център.

Директорът на регионалния исторически музей във Варна Валентин Плетньов пък получи актовете за собственост на три археологически обекта във Варна.

На официалната церемония в залата присъстваха още кметът Кирил Йорданов, наместник председателят на БПЦ митрополит Кирил, депутати, президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев и др.

Водещи

Най-четени