Болт може да бяга под 9.4 секунди, смята Майкъл Джонсън 05.07 | 15:35

Американската легенда сподели мнение, че Мълнията все още не е разкрил пълния си потенциал на пистата

От Константин Симидчийски

Американската легенда в леката атлетика Майкъл Джонсън заяви, че световният рекордьор и олимпийски шампион на 100 метра Юсейн Болт може да пробяга дистанция за по-малко от 9.4 секунди.

"Ако той е истински фокусиран и отдаден на идеята да подобри техниката си, вероятно може да бяга и за по-малко от 9.4, но това ще изисква усилени тренировки и нагаждане към определен стил на бягане", коментира Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

"Той може да направи каквото си поиска, ако застане на стартовата линия напълно здрав и в оптимална форма - дори и конкурентите му да са в оптимална форма - той винаги печели. Толкова е добър..."

Джонсън, който държи олимпийския рекорд на 400 метра, е впечатлен от двете победи на Блейк над Болт миналата седмица, когато се проведоха квалификациите на Ямайка за Игрите в английската столица.

22-годишният световен шампион на 100 метра спечели в дисциплината, както и на 200 метра срещу именития си опонент.

"Йохан Блейк показа, че може да се възползва в случаите, когато Болт не дава най-доброто от себе си. Сега вече Болт има сериозен съперник и ще трябва да се представи възможно най-класно на Олимпиадата в Лондон."

Иначе Джонсън се изказа остро по отношение на наказанията на атлетите за употреба на допинг и сподели, че 2 години отсъствие не е достатъчно порицание за нарушителите.

"Наказват те 2 години и след това пак можеш да участваш на Олимпиада, което просто не е често, защото атлетите държат на това състезание и то е най-престижното в техния спорт. Не казвам, че хората не заслужават втори шанс, но според мен 4 години е по-адекватната санкция", завърши 44-годишният Джонсън.

Водещи

Най-четени