Борисов: Да спрем да се излагаме и да си пожелаем да се видим след изборите 03.07 | 14:30

Лидерът на ГЕРБ предложи прекратяване на процедурата по гласуване на кабинета

От iNews

Да спрем да се излагаме пред хората, които са дошли тук. Те са се наслушали на всичко, в което сме се обвинили. Нищо ново не им казваме, да кажем на българските граждани, че се извиняваме, че молим за прошка, ще се явим пак пред тях. Тези 70% да гласуват, за когото искат, но дадат представителство на парламента. Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на дебатите за съставяне на правителство, предаде репортер на "Фокус"

"Винаги съм се отнасял с уважение към всяка една от вашите групи. Обръщам се към колегите от ПП-ДБ в трудни ситуации ние се подкрепихме. Господин Денков няма да ви позволя да ни прикрепите с ДПС. Единствено имахме нужда от осъзната подкрепа, да си понесем цялата отговорност пред българските избиратели", заяви Борисов.

Той отново реферира към проблемите на избирателната система и подчерта, че избирателната активност спада: "Искам да питам българските избиратели на кого дадоха това право. Нашата избирателна система е такава, че в момента имаме това зацикляне в политическата система". 

Лидерът на ГЕРБ-СДС благодари на ДПС за заявката, че ще подкрепят проектоправителството. И категорично заяви, че първата политическа сила няма да даде подкрепата си за правителство с втория или третия мандат. 

"Обръщам се към колегите от ДПС. Благодаря за подкрепата. Ние сме признателни хора и казваме "Благодаря", когато някой ни подкрепя. Ясно казахме, че с втория и третия мандат няма да го подкрепим, защото не е логично партии с 6-7% да доминират над първите партии. Не е демократично, не е представително", заяви Борисов. 

"Не вярвам с третия мандат да стане нещо. Просто и ПП-ДБ няма да посмеят да подкрепят такъв кабинет с малцинството, а с вашето отношение към нас, мисля че и ние няма да го желаем", каза още той. 

Борисов видя обаче мнозинство около парламентарната група на "Възраждане": " Новата силна фигура в този парламент е Костадинов, днес гледах как изкомандва ПП-ДБ, БСП И "Величие".

Водещи

Най-четени