Борислав Михайлов: Дано Господ да е българин и в двата мача 10.10 | 10:30

Михайлов подчерта, че за да стигнем до баражите - ще ни трябва и малко късмет

От Мариян Найденов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов предвождаше делегацията на националния ни отбор при заминаването за Армения на летище "София".

Преди отпътуването на "лъвовете", бившият капитан на националите заяви, че настроението в отбора е добро и пожела на момчетата да се класират за Мондиал 2014 в Бразилия. Михайлов обаче подчерта, че за да стигнем до баражите - ще ни трябва и малко късмет.

"Мачът ще бъде много тежък за всички нас. Момчетата играха добре по време на цялата квалификация. Надявам се да имаме късмет и Господ да е българин и в двата мача, за да може поне да играем бараж. Разбира се, късметът не е основното, но той винаги е със силните", каза Борислав Михайлов.

"Всичко, каквото зависи от нас като организация, е направено. Мечтата ни е да се класираме на световни финали, аз знам какво е. Бил съм на три световни първенства, така че момчетата трябва да се преборят в тежката ситуация, ако искат да излязат на световната сцена", добави Михайлов.

На въпрос с какво ние можем да наложим волята си над арменците, Михайлов отговори: "С колектив. Арменците имат много добри индивидуалности, добри играчи. Вярвам, че една победа в Ереван ще напълни стадион "Васил Левски" в следващия ни двубой с Чехия. За този мач също се погрижихме, като пуснахме билети на ниски цени, каквито няма никъде за международен мач.

Винаги е трудно да направиш два силни мача в петък и след това във вторник, но можем да направим два разумни мача и да извлечем максимума".

Попитан какво му говори шестото чувство, Михайлов отвърна: "Не обичам да давам прогнози, особено преди такъв мач".

Решителната световна квалификация между Армения и България е в петък (11 октомври) в Ереван от 18:00 часа българско време. България ще търси задължителна победа, ако иска да запази шансовете си за класиране на баражите за Мондиал 2014.

"Лъвовете" завършват похода си в квалификациите с домакинство на Чехия на 15 октомври (вторник), а двубоят е от 21:15 часа.

Водещи