Ботев (Пд) обяви, че подписва с още двама от Румъния 18.01 | 12:56

Двама футболисти от Петролул (Плоещ) се присъединиха към лагера на "канарчетата" в Кипър

От Мариян Найденов

От Ботев (Пловдив) потвърдиха появилите се вчера в румънските медии информации, че е на път да привлече нови двама футболисти от шампионата на северната ни съседка.

Пловдивчани вече осъществиха един двоен трансфер от Румъния, подписвайки с дуото на Динамо (Букурещ) - Александру Куртеан и Сърджан Лучин в сделка на стойност 800 000 евро.

"Футболистите на втория в класирането на северната ни съседка отбор на Петролул (Плоещ) - Александру Бенга и Феребор Доре, се присъединиха към лагера на "жълто-черните" в Кипър.

По-късно днес двамата ще преминат медицински тестове, след което двамата ще станат официално футболисти на Ботев", се казва в съобщение, публикувано на официалния сайт на "канарчетата".

Вчера румънският prosport.ro излезе с новината, че Ботев (Пд) преговаря с Петролул за правата на тунизийския нападател Юнес Хамза, като в сделката влиза и бранителят Александру Бенга. Според изданието "канарчетата" са били готови с оферта за 1 000 000 милион евро.

Истината се оказа малко по-различна, след като от пловдивския клуб вече официално обявиха, че ще подпишат с Бенга и друг негов съотборник - Феребор Доре.

Александру Бенга е централен защитник, роден на 15 юни 1989 г. в Румъния. Преди Петролул Бенга е играл още за отборите на Брашов и Оцелул, с който е участник и в груповата фаза на Шампионската лига през 2011 г.

Феребор Доре е роден на 21 януари 1989 г. в Конго и е национал на своята страна. Висок е 194 см. и преди Петролул се е състезавал за френския втородивизионен тим Анже. 

Водещи

Най-четени