Ботев (Пд) с умопомрачителна оферта за нов играч от Румъния 17.01 | 19:26

Става въпрос за 27-годишния голмайстор на тима от Плоещ Юнес Хамза

От Мариян Найденов

Отборът на Ботев (Пловдив) е много близо до осъществяването на нов трансферен удар в румънското първенство, пишат медиите в северната ни съседка.

"Канарчетата" преговарят с колегите си от Петролул (Плоещ) за тунизийския нападател Юнес Хамза.

Българският отбор е предложил колосалната оферта от 1 000 000 евро за правата на футболиста, като в сделката влиза и бранителят Александру Бенга, твърди prosport.ro, като цитира свои източници, запознати отблизо с делата на румънския клуб.

Изданието пише още, че пловдивчани изкушават Хамза с месечна заплата от 25 000 евро, което не е за пренебрегване, имайки предвид, че 27-годишният нападател взема едва 10 000 долара при настоящия си работодател.

Според prosport.ro двете страни са в напреднали преговори и се очаква трансферът да бъде финализиран още този уикенд и обявен официално в началото на следващата седмица.

Ако се стигне до подписването на договор, то средствата, инвестирани от Ботев в играчи от румънското първенство ще станат 1.8 милиона евро, след като наскоро контракти с клуба парафираха Александру Куртеан и Сърджан Лучин, дошли на стадион "Христо Ботев" за сумата от 800 000 евро от Динамо (Букурещ).

Водещи

Най-четени