Ботев (Пд) ще купува само млади играчи и национали 04.01 | 14:32

"Канарите" няма да бързат да се разделят с никого, школата им ще дава продукти след 2-3 години

От Даниел Любомиров

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов даде първата си пресконференция, откакто встъпи в длъжност начело на "канарите".

Основните теми в неговия монолог бяха селекцията и юношите на "жълто-черните", както и очакванията си от предстоящата пролет в А група.

Според него целта на ръководството и неговата собствена е да се привличат предимно млади футболисти, които да се развият в Ботев и след това евентуално клубът да спечели от техните продажби в чужбина.

"Канарите" няма да се разделят с футболисти на този етап, а селекцията им за момента е съсредоточена повече върху преговорите, като само 1 ново попълнение е известно - Веселин Минев.

Засега има интерес само към един играч на Ботев - левия бранител от Бразилия Артур Енрике.

"Сивар Спрокел също ще стане наш футболист, защото медицинските му прегледи са добри", заяви Стоилов по повод на бившия играч на ЦСКА, който се ползваше със статута на един от най-скъпоплатените хора на "Армията".

"До заминаването ни на лагер на 7-ми ще стане ясен още един нов футболист", каза още бившият треньор на Левски и Литекс, визирайки вероятно вратарят на Шериф (Тираспол) Владислав Стоянов.

"Не се притеснявам, че Спрокел не е играл 5 месеца за ЦСКА, въпреки че не знам причината за това. Знам какво може той, защото работих 1 година с него, аз съм човекът, който го привлече в Анортозис. Споделих на Стойчо Младенов мнението си за него, но нямам общо с трансфера му на "Армията", каза Мъри.

"Тодор Неделев ще работи до лятото предимно за физическа сила и издръжливост - той качествата си ги има. Нашето желание е от следващия сезон да разполагаме с най-добрия млад футболист в България.

Ще привличаме предимно играчи до 23-годишна възраст, които да поиграят няколко години при нас и после да ги продадем. Не бих казал, че разполагаме с много пари, много пари имат английските клубове.

Имаме достатъчно, за да функционира Ботев както трябва. Много пари се влагат в базата при нас, като целта е до 2-3 години 40% от състава ни да са наши юноши. Школата на Ботев тепърва ще започва да вади добри футболисти, но трябва да се работи сериозно.

В момента имаме 20 играчи и мислим основно за подсилване на състава, едва когато приключи селекцията ни, ще можем да си позволим да пуснем някого да си ходи.

Уважавам всички противници и съдии и не вярвам да има тенденциозно отношение към този клуб", завърши Станимир Стоилов.

Водещи

Най-четени