Ботев се спаси от неприятна загуба в Дербито на Пловдив за Купата 28.10 | 19:51

"Канарчетата" стигнаха до 1:1 в 92-ата минута

От Даниел Любомиров

Ботев (Пловдив) за втори пореден път този сезон остава по-доволен от развитието на Дербито под Тепетата, след като във втората минута на продълженията стигна до равенство 1:1 като гост на градския съперник Локомотив (Пловдив) в първи осминафинален мач от турнира за Купата на България.

В 44-ата минута звездата на "смърфовете" Мартин Камбуров откри резултата с великолепно изпълнение на пряк свободен удар на около 25 метра от голлинията. Попадението е първо за трикратния голмайстор на А група, който има и още пет в десет мача от първенството.

Като цяло домакините бяха по-активни през първото полувреме, без да създадат чисти положения, но благодарение на класата на Мартин Камбуров, стигнаха до скъпоценното попадение. След почивката инициативата бе на страната на "канарчетата", но с изключение на далечен изстрел на Божидар Васев, вратарят на домакините Йордан Господинов не бе притесняван.

В 92-ата минута обаче младежкият национал Александър Колев се извиси в пеналтерията на домакините и с глава по красив начин прати кълбото неспасяемо във вратата на Локо – 1:1 и втори гол за Колев в турнира за Купата на България.

"Смърфовете" бяха на секунди от това да запишат първа победа над градския съперник след осем поредни неуспешни опита, но вместо това загубиха крехкия си аванс преди реванша, като в Коматево Ботев ще бъде в по-добра изходна позиция.

Видео от головете и подробности за мача вижте в Sporta.bg

Черно море надви Славия с 2:0 в първи осминафинален мач от турнира за Купата на България, представляващ един от трите сблъсъка между отбори от А група. "Моряците" натрупаха солиден аванс преди реванша в столичния квартал "Овча купел" на 3-ти декември.

В четвъртата добавена минута на първото полувреме Стенио откри резултата в полза на домакините, с което отбеляза третия си гол от началото на сезона и първи в турнира. Полузащитникът от Кабо Вердер е водещ реализатор на "моряците", които в 62-ата минута за втори път преодоляха стража на Славия Емил Петров, заменил на полувремето Георги Петков.

Шут на Мирослав Манолов бе блокиран в наказателното поле на гостите, но топката попадна в обсега на непокрития Бекир Расим, който отблизо нямаше как да сбърка за 2:0. Авансът от две попадения е солиден, но домакините можеха да си осигурят далеч по-убедителна преднина, ако не бяха редицата пропуски пред вратата на Славия.

В третия двубой днес Литекс надви Пирин (Гоце Делчев) с 3:1 след голове на Васил Божиков през първото полувреме, резервата Данило Асприля и Армандо Ваюши от дузпа след почивката.

Водещи

Най-четени