Бразилия загуби Неймар за оставащите мачове от Мондиал 2014 05.07 | 09:28

Звездата на домакините е със счупен гръбначен прешлен

От iNews.bg

Бразилия се класира за полуфиналите на Световно първенство 2014, но победата на домакините над Колумбия излезе пирова, след като "Слесао" загуби голямата си звезда Неймар, който се контузи след съприкосновение с противников футболист.

Това е изключително тежък удар за бразилския национален отбор и за цялата страна, която възлагаше на Неймар своите надежди за шеста световна титла.

Бразилският нападател получи удар с коляно в гърба от колумбийския защитник Хуан Сунига в 88-ата минута на четвъртфинала от Мондиала между двата отбора, спечелен от домакините с 2:1. Неймар напусна терена, изнесен на носилка, а лицето му показваше, че изпитва сериозна болка. 

Прегледът в частна клиника показал, че той е със счупен трети гръбначен прешлен, съобщават световните информационни агенции, позовавайки се доктора на Бразилия Родриго Ласмар.

Травмата не е чак толкова сериозна и операция няма да се наложи, но възстановяването на Неймар ще отнеме между 4 и 8 седмици.

Това няма да позволи на голямата звезда на Бразилия да играе в оставащите два мача на своя отбор - полуфинала и финала или мача за третото място.

Водещи

Най-четени