Бразилия покоси Колумбия и е на полуфинал 05.07 | 01:03

"Кариоките" са все по-близо до голямата цел

От Божидар Азманов

Бразилия стана вторият тим, който се класира на полуфиналите на Световното първенство по футбол 2014.

Тази вечер домакините на Мондиала успяха да победят тима на Колумбия с 2:1 и ще спорят с Германия за място на финала.

Победата за бразилците не дойде никак лесно. Те играха по-добре през първото полувреме и поведоха с гол на капитана Тиаго Силва още в 7-а минута. След почивката обаче Колумбия бе по-стойностния тим. Въпреки това в 69-а минута Давид Луис направи резултата 2:0 след красив гол от пряк свободен удар.

Колумбия не се предаде и десет минути преди края на мача успя да намали след гол на Хамес Родригес от дузпа, отсъдена за нарушение на Жулио Сезар срещу Карлос Бака.

До края "Лос кафетерос" направиха всичко възможно, за да изравнят, но това не се случи и те отпаднаха от турнира.

На вратата наставникът на Бразилия Луис Фелипе Сколари заложи на Жулио Сезар. В защита действаха капитанът Тиаго Силва, Давид Луис, Майкон и Марсело.

В халфовата линия оперираха Паулиньо, Оскар и Фернандиньо, а тройката нападатели са Хълк, Неймар и Фред. Единственият проблем на Сколари бе, че не можеше да използва Луис Густаво, който бе наказан. Дани Алвеш пък остана резерва за сметка на Майкон.

Аржентинският треньор на Колумбия Хосе Пекерман пък нямаше никакви проблеми. Той започна с Давид Оспина на вратата и пред него в защита Кристиан Сапата, Марио Йепес, Пабло Армеро и Хуан Сунига.

Теофило Гутиерес и Виктор Ибаро действаха на върха на атаката. Зад тях бяха двете най-големи звезди на Колумбия Хуан Куадрадо и Хамес Родригес, а Фреди Гуарин и Карлос Санчес се подвизаваха като вътрешни халфове.

Подробности за двубоя между Бразилия и Колумбия, с видео и снимки, четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени