Бразилия спечели трофея "Суперкласико" след успех с дузпи над Аржентина 22.11 | 08:20

"Селесао" отстъпи с 2:1 в редовното време, Неймар донесе победата при ударите от бялата точка

От Даниел Любомиров

Грандовете от Латинска Америка Бразилия и Аржентина изиграха втория приятелски мач помежду си за трофея "Суперкласико на Америките", който се проведе на знаменития стадион в Буенос Айрес "Ла Бомбонера".

Домакините спечелиха срещата с 2:1, но след дузпи триумфираха гостите от "селесао", които пък бяха победили също с 2:1 в първия двубой през септември в Гояня.

Мачовете между двете национални селекции се изиграха единствено с играчи от местните първенства, но това не намали ентусиазма на феновете по трибуните.

Скоко, който на 27-годишна възраст направи дебют с фланелката на Аржентина, откри резултата от дузпа в 80-ата минута. Той е голмайстор на първенството в страната и логично намери място сред избраниците на Алехандро Сабея.

Жан изравни резултата 4 минути по-късно, когато отправи силен удар към вратата на домакините, а Фред отклони топката коварно, за да заблуди стража Агустин Орион - 1:1.

В последната минута на срещата по драматичен начин Аржентина стигна до втори гол и така остави развръзката за дузпите.

Хуан Мануел Мартинес, който изработи дузпата, сега направи впечатляващ рейд между двама и асистира отлично за Скоко, който без никакви проблеми преодоля Диего Кавалиери за крайното 2:1.

При дузпите по-точни и по-съсредоточени обаче се оказаха бразилците, които в крайна сметка се окичиха с трофея "Суперкласико на Америките".

Победното попадение от бялата точка реализира Неймар, който иначе беше активен преди почивката, но ще се запомни най-вече с точния си удар от дузпа за 4:3.

ВИДЕО от мача и от дузпите вижте тук.

Водещи

Най-четени