Брайънт изпревари Чембърлейн и подгони Джордан в НБА 31.03 | 14:20

Коби е под №4 на реализаторите в "лигата на извънземните"

От Иво Вецев

Тази нощ Лос Анджелис Лейкърс спечели трудно гостуване на Сакраменто Кингс, но вечерта беше белязано от ново постижение на Коби Брайънт - считано от втората част на срещата той е под №4 във вечната класация на най-резултатните играчи в НБА.

За това място той задмина друга легенда на "езерняците" - Уилт Чембърлейн, който има 31,419 точки в своя актив. Така Черната мамба успя да изпревари може би най-великия център в историята на играта поне в тази класация.

Напомняме ви, че Коби Брайънт държи второто най-добро постижение в историята по отбелязани точки в един мач, като той вкара 81 точки на Торонто. Уилт Чембърлейн обаче има невероятните 100, и то в ерата на НБА, когато нямаше зона за три точки.

В момента Коби има 31,434 токи на своята сметка и се е прицелил поне в третото място в класацията по най-много точки за всички времена. В момента под №3 е Майкъл Джордан, който има 32,292 точки, а ако Брайънт продължава да играе по същия начин, вероятно ще го задмине още преди средата на следващия сезон.

На първо място в класацията е Карийм Абдул Джабар, който има немислимите 38, 387 точки, докато Карл Малоун има 36,928 пункта и се намира на 2-а позиция. Интересното е, че от топ 6 на класацията, който включва още Шакил О'Нийл, само Майкъл Джордан не е носил екипа на Лос Аднжелис Лейкърс.

Видео от момента, в който Коби задмина Уилт в класацията, може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени