Братя Братоеви: Знаем, че в България няма пари, но... 20.10 | 11:35

Близнаците се върнаха след приключението на Световното клубно първенство

От Даниел Любомиров

Близнаците Георги и Валентин Братоеви се върнаха в България след приключението си в Катар с отбора на Ал-Раян, който участваше на Световното клубно първенство.

Както е известно, Итас Диатек Трентино (Тренто) спечели титлата за 4-та поредна година.

Отборът на двамата братя обаче се оказа най-костеливия орех срещу шампиона, защото му създаде най-много проблеми в мача от груповата фаза на надпреварата. Вальо и Георги се пошегуваха, че знаят, че ще играят благотворително за Левски оттук нататък, защото в България няма пари.

Пред микрофона на bTV те обаче подчертаха, че няма да има никакъв проблем за тях да защитават екипа на "сините", защото сега са били спонсорирани от щедрата "Катар Фондейшън, тя помага на всички".

"Няма никаква завист при нас от факта, че българи спечелиха Световното първенство в Доха, но не сме ние", заяви българският разпределител Георги.

"Моето желание беше Тренто да спечели, ако не Ал-Раян. Там играят Матей, Учиков, треньор е Радо - все хора, към които имаме топли чувства", заяви още плеймейкър номер 1 на Олимпийските игри.

"С Радо и Матей си разказахме каква е ситуацията при нас, те ни казаха какво е при тях, те ни споделиха и към какво да се придържаме. Отидохме чисто приятелски да си говорим с тях, защото те са ни близки.

Излязохме малко стресирани срещу Тренто, защото ние бяхме отбор от 10 дена, а те са заедно от 4 години."

"Разпределителят им беше феноменален, показа неща, които бяха позабравени от публиката. На живо се видя, че този отбор е изключителен. Целият турнир беше удоволствие да се играе", добави Георги.

"Там срещнахме много добронамерени хора, които ни помагаха с всичко, защото като цяло културата е съвсем различна. Аз съм бил там преди години с Тренто и знаех горе-долу за какво става въпрос, но съвсем различно е да играеш в този турнир. Знаете, че тогава аз бях резерва в Тренто", каза още Валентин.

"Нещата се случиха бързо - обади ми се един бразилски мениджър, който работи с Родригао. Той ми каза, че търси разпределител и посрещач, а аз му отвърнах, че познавам и двамата. Всъщност, всичко стана като на майтап, защото аз не очаквах да стане нищо. Той човекът беше много коректен и още на следващия ден ми прати договора.

В Катар е страхотно, това е една много хубава страна. Технически във волейбола изостават, но организационно можем много да се учим от тях, защото в това отношение са перфектни", заявиха и двамата в един глас.

"Например, напечатаха ни екипите само за 1 ден - имена, каквото искаш да има написано, го правят. Трябват ти анцунг и маратонки за тренировка - веднага ти ги дават. Може да не те видят повече след 20 дни, но ти ги дават, защото знаят, че това е много важно. Спиш в 5-звезден хотел, дават ти кола, без значение дали си Дейвид Лий или някой като нас.

Големият проблем обаче беше горещината - ние пристигнахме в 2 часа през нощта, а температурата беше 41 градуса и 97% беше влажността на въздуха. Ако не си свикнал, може да се окаже проблем и това, че вътре е 25 градуса, а навън е 35", каза още Вальо.

"Ще поиграем с удоволствие за Левски. Всеки един човек, който е останал в България, трябва да е наясно, че тук пари засега няма. Няма проблем дори година да поиграем благотворително за Левски", пошегува се Георги.

"Аз пък съм оптимист и вярвам, че скоро ще почнат да се влагат пари. Ние си знаем, че пари тук няма", повтори още веднъж разпределителят и отново обърна на майтап:

"Катар Фондейшън ни спонсорира, помага на всички!"

Водещи

Най-четени