Българин в идеалния отбор на кръга в Шампионската лига 29.11 | 12:34

Иван Иванов получи признание от германското издание spox.com за изявите си срещу Челси

От Мариян Найденов

Защитникът на Базел и българския национален отбор Иван Иванов получи поредно признание за изявите си. Той попадна в идеалния отбор на кръга в Шампионската лига на spox.com след изиграването на срещите от петия кръг в групите на най-силния европейски клубен турнир.

25-годишният юноша на Пирин (Благоевград) записа нов силен мач за швейцарския шампион и напълно отчая нападателите на Челси за победата с 1:0 на "Санкт Якоб Парк".

Така Базел се поздрави с втори успех над английския гранд в тазгодишното издание на надпреварата, след като шокира лондончани с 2:1 на "Стамфорд Бридж" в първия мач между двата отбора през септември.

Единственото попадение за швейцарците на "Санкт Якоб Парк" вкара Мохамед Салах в 88-ата минута, а възпитаниците на Жозе Моуриньо не успяха да отправят точен удар към вратата на Базел нито веднъж за целия двубой.

"Иван Иванов бе стълб в отбраната на домакините. Той действаше интелигентно и с вещина, спирайки атаките на противника далеч преди наказателното поле", така spox.com коментира представянето на българина.

Кои са останалите десет футболисти, които намериха място в отбора на кръга в Шампионската лига, вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени