България без Владо Николов срещу Германия 14.06 | 12:20

Виктор Йосифов се завръща след контузия, треньора избира между Боян Йорданов и Дани Милушев за заместник на Николов

От Краси Киров

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов почти сигурно ще пропусне двубоите с Германия от Световната лига.

Волейболистът получи травма в пръста по време на втория двубой с Русия. Николов е преминал през магнитен резонанс и ще трябва да почине известно време, за да бъде готов напълно.

Добрата новина за България е, че се завръща центъра Виктор Йосифов, който бе избран за най-добър блокировач на Евро 2009. Йосифов пропусна двубоите с Япония и Русия след като получи контузия в глезена на старта на Световната лига.

Треньорът на националите Радостин Стойчев обяви, че заместник на Владимир Николов ще бъде избиран между диагоналите Боян Йорданов и Дани Милушев, които се подвизават в Б националния отбор.

България гостува на Германия в следващите си два двубоя в Бремен. Българите имат нужда от поне една победа за да задържат второто място. Но две победи над немците може да се окажат много ценни заради това, че към финалите на Световната лига може да се класират само трите най-добри втори отбори от четирите предварителни групи.

Водещи

Най-четени