България в тежка група за Световното първенство в Бразилия 06.06 | 14:30

Младежите на България ще се изправят срещу Бразилия, САЩ и Япония на Световното за младежи, което стартира на 1 август

От Краси Киров

Българският национален отбор по волейбол (младежи) попадна в една група с тимовете на Бразилия, САЩ и Япония на Световното първенство за младежи в Рио де Жанейро (Бразилия) през 2011 година. Това отреди тегленият днес жребий в бразилския град, където от 1 до 10 август следващата година ще се проведе шампионатът на планетата.

България, домакините от Бразилия, САЩ и Япония попаднаха в Група A на надпреварата, като "кариоките", които са настоящи носители на титлата, са най-големия фаворит за спечелването й.

На първенството участват 16 отбора, разпределени в 4 групи - А, В, С и D.  Напред продължават двата най-добри отбора от всяка група, които в следващата фаза ще формират нови две групи от по 4 отбора, които ще определят полуфиналистите в надпреварата.

 "Много е тежък жребия и това е безспорно. При всички положения имаме шансове да се класираме за следващата фаза. Нямам информация за САЩ и Япония засега, някаква представа имам за Бразилия. Основната цел в момента е да наберем максимално повече информация за съперниците. За мен е по-важно да направим добра подготовка до Световното първенство и съм напълно уверен в силите на нашия отбор. Първите ни мачове ще са от 12-и до 17-и юли в Крушево (Република Македония), където е Балканиадата. Програмата след това до заминаването за Бразилия предстои да се уточни”, сподели Николай Желязков пред сайта на федерацията.

В същото време стана ясно, че още трима младежи са повикано от Николай Желязков. Той и помощникът му Радослав Арсов събират на 7 юни (вторник) в 12.00 часа пред Националния стадион "Васил Левски” избраниците си, с които ще започнат подготовка в Правец.

Централният блокировач на "Славия” Александър Кордев, либерото на "белите” Мартин Иванов и посрещачът на "Пирин Балканстрой” Илиян Божков впечатлиха националните селекционери с изявите си на приключилите в неделя финали за старша възраст.

Подготовката на тима е насочена, както към Балканиадата в Македония, така и най-вече за Световното първенство в Бразилия. "Борислав Георгиев и Венцислав Рагин ще заминат с нас в Правец. Няма да тренират някой и друг ден, но ще бъдат с тима. Пламен Драгиев ще отсъства до края на седмицата, тъй като има изпити в училището си. Николай Пенчев пък е с мъжете, така че по обясними причини няма да бъде сега с нас”, коментира Арсов.

Ето и как са разпределени всички отбори по групи:

Група A: Бразилия, САЩ, Япония, България

Група B: Аржентина, Тунис, Пуерто Рико, Испания

Група C: Русия, Индия, Египет, Германия

Група D: Иран, Сърбия, Канада, Белгия

Водещи

Най-четени