България загуби от Корсика в приятелски двубой 01.06 | 07:53

Двубоят ще се запомни с официалният дебют на Маркиньос, който се представи на ниво

От Краси Киров

Българският национален отбор по футбол загуби генералната си репетиция преди изключително важната европейска квалификация срещу тима на Черна гора през уикенда. Ръководеният от Лотар Матеус състав разочарова с представянето си и допусна поражение от сборен отбор на Корсика с минимално 1:0.

Този двубой ще се запомни с официалния дебют на Маркиньос, който преди няколко дни получи български паспорт. Бразилецът се представи добре с фланелката на България. Лотар Матеус пък използва две различни единадесеторки за да може да прецени качествата на повече футболисти.

На стадион "Тимицоли" в Аячо, двата тима не успяха да си отбележат попадение преди почивката, но в средата на втората част домакините наказаха българският тим и стигнаха до успеха.

След  няколко изгодни положения, които националите ни пропиляха, грешка на появилият се като резерва вратар Влади Стоянов коства загубата на нашите национали в 62-ата минута. Точен за корсиканците бе играчът на френския Аячо Йоан Кавали.

Нашите започнаха в състав: Михайлов, Бандаловски, Иванов, Милиев, Занев, Стилиян Петров, Янков, Делев, Попов, Мартин Петров и Генков, а по-късно официален дебют с националната фланелка на България направи и полузащитникът на ЦСКА Маркиньос, който замени Чавдар Янков и се отличи с много силни изяви дни след като получи български паспорт.

Освен Маркиньос и Стоянов, през втората част на терена се появиха още Станислав Манолев, Апостол Попов, Николай Бодуров, Румен Трифонов, Борис Галчев, Иван Стоянов, Христо Янев, Николай Димитров и Димитър Макриев.

Двубоят с Черна гора е на 4 юно събота от 21:30 часа в Подгорица.

Водещи

Най-четени