България с 13-о място в дамската щафета на СП по биатлон 13.03 | 13:44

Германия взе световната титла

От iNews.bg

Отборът на Германия спечели дамската щафета на 4 по 6 км на Световното първенство по биатлон, което се провежда в Ханти-Мансийск, Русия. По този начин немкините спечелиха последния златен медал от шампионата. Щафетата на Германия бе в състав Хенкел, Гюснер, Бахман, Нойнер като немкините използваха 13 допълнителни патрона и навъртяха 2 наказателни обиколки, но благодарение на убийственото си ски бягане спряха хронометрите на 1:13:31.1.

Родната щафета пък завърши на 13-то място и по този начин българските момичета извоюваха най-предното място за нашите представители на завършилото вече Световно първенство. Българският тим бе в състав Йорданова, Кленовска, Димитрова, Стоянова и завърши на 6 минути и 10 секунди зад победителките след 2 наказателни обиколки и 10 допълнителни патрона.

Сребърният медал в щафетата остана за Украйна. Украинките бяха в състав Валя Семеренко, Вита Семеренко, Пихрушна и Хвостенко, които показаха отлична стрелба и само с 4 допълнителни патрона и нито една наказателна обиколка изостанаха на 25 секунди от победителките.

Бронзът бе завоюван от квартетът на Франция. Французойките също не въртяха наказателна обиколка и ползваха само 9 допълнителни патрона, като по този начин Бесконд, Брюне, Боли и Дорен изостанаха с 47 секунди от квартетът на Германия.

Челната шестица пък бе допълнена както следва от щафетите на Беларус, Италия и Норвегия, а фаворитките от Русия останаха 9-ти след цели 6 наказателни обиколки и 12 допълнителни патрона като по този начин първенството завърши по отчайващ начин за представителите на домакините.

Водещи

Най-четени