България с минимална победа над Кипър 29.03 | 21:51

Единственото попадение в мача бе дело на Мартин Петров в 35-та минута

От Мариян Найденов

Националният отбор на България се наложи с минималното 1:0 над Кипър в контролна среща, играна на стадион "Антонис Пападопулос" в Ларнака. Единственото попадение в мача бе дело на Мартин Петров в 35-та минута.

Срещата започна с домакински натиск на Кипър, който обаче не доведе до нищо по-опасно пред вратата на Владислав Стоянов. След това футболистите на Лотар Матеус изравниха играта и започнаха все по-често да поглеждат към противниковата врата. Първото по-опасно положение за България стана в 10-та минута, когато Христо Янев центрира в наказателното поле на Кипър, но там Цветан Генков се засуети и не успя да отправи удар.

В 19-та минута топката влезе във вратата на България, но попадението не бе зачетено, заради положение на засада.

Българите опитваха да превземат противниковата врата предимно с центрирания, но те не даваха резултат. Така се стигна до 35-та минута, когато Владимир Стоянов започна една атака с дълъг пас към Цветан Генков, той продължи топката с глава към Мартин Петров, който преодоля защитник на Кипър и с техничен удар откри резултата.

През второто полувреме и двата отбора имаха своите шансове, но в крайна сметка до ново попадение в мача не се стигна. Мартин Петров можеше да удвои в 5 минути след подновяването на играта (50'), но диагоналният му удар бе спасен от вратаря Йоргалидис.

Най-чистото положение за Кипър бе в 63-та минута, когато Митидис бе изведен очи в очи с Владимир Стоянов, но българският страж показа класа и изби.

В 78-та минута пък Цветан Генков бе изведен добре от капитана Стилиян Петров, но нападателят се забави и ударът му стана лесна плячка за кипърския вратар.

До края на мача темпото на игра спадна и до нови положения пред двете врати не се стигна. Така българските национали се поздравиха с минимален успех на Острова на Афродита.

Водещи

Най-четени