България с нов капитан за Купа "Дейвис" 13.01 | 17:35

Тодор Енев дебютира срещу Финландия

От Мариян Найденов

Националният отбор на страната ни за Купа "Дейвис" (неофициално отборно световно първенство по тенис за мъже) има нов капитан, съобщиха от родната тенис централа.

Това е Тодор Енев, който ще дебютира при гостуването ни на Финландия в мач от втора група на Евро-африканската зона. Двубоят със скандинавците ще се проведе от 31 януари до 2 февруари в Хелзинки.

Капитанът трябва да обяви избраниците си за мача с Финландия до 21 януари.

Управителният съвет на Българската федерация по тенис (БФТ) е одобрил кандидатурата на Енев с единодушие и му пожелава успехи в новото поприще, каза президентът на БФТ Стефан Цветков.

Като тенисист Тодор Енев е изиграл 48 мача за България в Купа "Дейвис", с което държи рекорда по този показател сред българските състезатели.

Освен това той е единственият наш играч, получавал наградата на Международната тенис федерация (ITF) за всеотдайност в двубоите от турнира.

"За мен е голяма чест да бъда капитан на националния отбор и благодаря за доверието от страна на Българската федерация по тенис.

Наясно съм каква трябва да бъде атмосферата в отбора и мотивацията на тенисистите и се надявам с общи усилия да постигнем целите, които сме си поставили. А те са свързани с най-доброто представяне", заяви новият капитан на националния ни отбор.

Водещи

Най-четени