България се прицели във всичкото злато на "Странджата" 21.02 | 13:45

Най-старият боксов турнир в Европа започва на 26 февруари в "Арена Армеец"

От Мариян Найденов

Шампион във всяка от категориите на започващия следващата седмица турнир по бокс за Купа "Странджа" е целта пред българските боксьори, сподели на пресконференция днес главният треньор на националните ни гарнитури Михаил Таков.

Страната ни ще бъде представена от 29 спортисти, които ще се впуснат в битката за отличията от 26 февруари до 1 март в столичната зала "Арена Армеец".

През тази година организаторите отчитат рекорден интерес към най-стария боксов турнир в Европа, който ще се проведе за 65-и път. Главният секретар на БФ Бокс Стела Стоянова разкри, че заради прекалено многото заявки - се е наложило да бъде отказано участие на голям брой състезатели.

"Заради формата на турнира няма как да удовлетворим заявките на всички. Само в първия ден ще имаме над 12 часа бокс.

133 мъже и 34 жени от 22 държави получиха правото да участват. Има много медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, така че очакваме изключително зрелищни срещи", обяви Стела Стоянова.

Михаил Таков пък е уверен, че България може да спечели титлите във всяка една категория. "По традиция "Странджата" е много силен турнир. Тази година нямаме европейско или световно първенство при мъжете, така че сега е моментът да видим и някои от нашите по-млади боксьори на какво ниво са. Надяваме се на много радостни моменти и победи във всяка една категория", коментира Таков.

Тазгодишното издание на "Странджата" ще бъде последното състезание на аматьорския ринг за Тервел Пулев и Александър Александров, които от лятото преминават в професионалните серии на АИБА.

При жените страната ни ще бъде представена от две състезателки - Стойка Петрова в кат. до 51 кг. и Деница Елисеева при 60 кг.

Елиминациите на турнира за Купа "Странджа" започват на 26 февруари от 13:30 часа в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Финалите ще се проведат на 1 март (събота) от 16:00 часа.

Цената на билетите е от 4 до 10 лева.

Водещи

Най-четени