България среща Русия на Световното 06.01 | 13:48

"Лъвовете" отново в една група със "сборная"

От Даниел Любомиров

България със сигурност ще бъде в една група с най-силния волейболен отбор през последните 2 години – Русия – на Световното първенство, което ще се проведе от 3-ти до 21-ви септември 2014-та.

"Лъвовете" вчера си осигуриха класиране на Шампионата на планетата, след като спечелиха своята квалификационна група след 3:0 над Кипър и Холандия и 2:3 от Чехия. Първият гейм срещу домакините се оказа достатъчен за родните трикольори, за да си осигурят първото място в групата, така че крайният резултат нямаше значение.

България ще бъде в Група С на Световното, където поставен е отборът на Русия в качеството си на европейски шампион от миналата година. На Шампионата на планетата ще участват 24 отбора, разделени в 4 групи по 6.

Освен България, от континента Европа още се класираха Сърбия, Германия, Белгия и Финландия, които спечелиха квалификационните си групи, както и Франция – най-добрият втори отбор в пресявките.

Полша участва в качеството си на домакин, а Русия и Италия – заради златния и сребърния си медал на Европейското първенство през 2013-та година.

Още за Световното първенство по волейбол четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени