България трябва да преодолее Естония преди битката с Русия 13.09 | 10:13

"Лъвовете" играха без странични сметки, докато Полша полегна на Словакия

От Краси Киров

България ще излезе срещу тима на Естония в осминафиналния плейоф на Европейското първенство по волейбол в Чехия и Австрия.

В последните двубои в групата поляците прецениха, че няма да се напъват срещу Словакия в разрез с феърплея и загубиха с 1:3.

Преди това българите победиха със същия резултат Германия и показаха, че не се интересуват от елементарни сметки. Цялата драма със сметките е, че който се класира на второ място в нашата група ще попадне на Русия в 1/4 финалите.

Така "дружина полска" щеше да бъде най-облагодетелствана от загуба срещу Словакия, за да заеме третото място - точно това се случи в късния двубой от група D.

Така лидер в крайното подреждане на нашата група е Словакия с актив от 8 точки, "лъвовете" останаха на най-неизгодната втора позиция, а хитрите възпитаници на Андреа Анастази (който пусна резервите си) се наредиха на трето място, което ще им позволи да избегнат и България, и Русия по пътя към полуфиналите.

Така трикольорите ни ще трябва да изиграят срещата си с Русия още в четвъртфиналите на Шампионата на Стария континент, при положение, че преодолеят първото си препятствие в елиминационната фаза - отбора на Естония.

Все пак, този двубой със сигурност ще бъде с тежестта на "финал преди финала" и победителят му ще си отвори широко вратите към европейската титла. Пътят към европейския триумф минава през Русия и това го знае целия отбор начело с Радостин Стойчев.

В сряда, 14-ти септември, "лъвовете" ще се изправят в осминафинална среща с Естония от 19:00 часа. При евентуален успех на следващия ден ще играем със "сборная" от 16:00 часа.

Иначе освен Русия и Словакия, и отбора на Сърбия завърши груповата фаза без загуба. Естония пък постигна победа над Португалия и така получи шанс да играе срещу България. Сърбия, Словакия, Русия и Италия се класираха директно за 1/4 финалите.

Водещи

Най-четени