България ще бъде домакин на финалите в Световната лига догодина 04.07 | 09:38

Страната ни получи право да организира финалния турнир в новата зала "Арена София"

От Краси Киров

България ще бъде домакин на финалите в Световната лига през 2012 г., съобщават от Международната волейболна федерация (FIVB).

Финалният турнир ще се проведе в новата зала "Арена София" от 4 до 8 юли 2012 г. в София.

България за първи път ще бъде домакин на финалния кръг от Световната лига след създаването и от 1990 година. Световната лига е най-силният и най-комерсиалният волейболен турнир в света.

Многофункционалната зала ще бъде открита на 30 юли с приятелски двубой по волейбол между България и Сърбия.

Това е изключителен успех за нашата страна още преди откриването на "Арена София". Капацитетът на новата зала е 12 500 зрители, като с правостоящите той достига 19 000. България ще се класира директно за финалния турнир без значение на резултатите в предварителните групи.

Така новата зала "Арена София" вече си спечели няколко много интересни предстоящи събития. През декември там ще бъде финалният кръг на Мотокрос фрийстайл. Догодина пък България ще приеме последната олимпийска квалификация по волейбол, ако националите ни не са получили квота до тогава.

В края на 2012 г. пък България ще приеме турнира на шампионките от женската тенис асоциация (WTA). Новата зала ще бъде официално открита с волейболен двубой между България и Сърбия на 30 юли.

Световната лига през 2012 година ще бъде и последна проверка преди Олимпиадата в Лондон, която стартира месец по-късно

Водещи

Най-четени