България срещу Полша, Италия и Аржентина в Световната лига 03.07 | 10:44

"Лъвовете" на Радостин Стойчев се разминаха с фаворитите във финалната фаза на надпреварата, срещат домакините в първия си мач в сряда

От Краси Киров

Националният отбор на България по волейбол попадна в далеч по-леката група Е на тазгодишните финали на Световната лига в Гднанск.

Възпитаниците на Радостин Стойчев, които заслужиха място сред най-добрите 8 в турнира след два паметни мача срещу Русия във Варна, попаднаха в група с отборите на Полша, Италия и Аржентина, докато останалите претенденти – Бразилия, Русия, Куба и САЩ формираха втората група Е на надпреварата.

Първият двубой на "лъвовете" е срещу домакина от Полша на 6-ти юли (сряда) от 21 часа българско време, а на 7-ми и 8-ми ще играем съответно с Италия и Аржентина.

Двата най-добри отбора от двете групи продължават на полуфинал в Лигата, която ще завърши на 10 юли с дългоочаквания финал между двата топ тима на годината.

Българите заминават за Полша днес, като единствената промяна в състава е принудителното отсъствие на Валентин Братоев, който не се възстановил напълно от контузията си. Неговото място в тима ще бъде заето от Методи Ананиев.

Ето и пълният състав, който ще представя страната ни на финалите в Гданск:

Разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев.

Центрове: Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Христо Цветанов, Светослав Гоцев.

Посрещачи: Матей Казийски, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Методи Ананиев.

Диагонали: Владимир Николов, Цветан Соколов. Либеро: Владислав Иванов, Мартин Божилов.

Водещи

Най-четени