Бътън най-бърз тази сутрин в Херес 29.01 | 15:25

Пилотите завъртяха общо 99 обиколки

От Божидар Азманов

Дженсън Бътън записа най-добро време в сутрешната сесия на втория ден от предсезонните тестове във Формула 1 на пистата в Херес.

Трасето бе мокро заради дъжда, който цяла нощ валя и това накара хората от Пирели да преместят деня за изпробване на гумите подобно време днес.

Вчера Бътън не се появи на пистата, но днес завъртя 16 обиколки и записа най-добро време от 1:36.094 минути. След него на 1.668 секунди остана Валтери Ботас с Уилямс, а третото време бе Кими Райконен - 1:28.272 минути. На по-малко от секунда от постижението на Ледения остана Серхио Перес с Форс Индия.

Сесията бе прекъсвана само веднъж заради завъртане на Естебан Гутиерес. Той бе и човекът, който завъртя най-много обиколки тази сутрин - 33. Той бе и последният, който успя да запише време – 1:41.798 минути.

От Мерцедес цяла нощ работиха по повредения болид, след като вчера Люис Хамилтън и имаше проблем с предното крило. Днес Нико Розберг все пак излезе на пистата, но заедно със Себастиан Фетел направиха само по пет пробни обиколки.

Общо 99 бяха обиколките, завъртени от състезателите до обяд. Това е с 6 повече от вчерашните 93 за целия ден. Отборите на Кейтъръм и Торо Росо не участват в тестовете на Херес, тъй като болидите им още не са готови, а Марусия не се появиха на пистата заради проблеми.

Водещи