Кими Райконен най-бърз при завръщането си във Ферари 28.01 | 20:27

Ледения завъртя най-много обиколки на пистата в Херес

От Даниел Любомиров

Кими Райконен даде най-добро време с новия турбо болид на Ферари в първия ден на предсезонните тестове във Формула 1 на пистата в испанския град Херес. Финландският пилот, който стана световен шампион със Скудерията през 2007-ма година, се завърна в легендарния екип и демонстрира най-добро темпо в началото на новата епоха в Кралските гонки.

От сезон 2014 настъпват коренни промени в правилата на Формула 1, като двигателите с 8 цилиндъра се заменят с турбо мотори, подпомагани от електрически задвижващи единици. В резултат на това никой буквално не знаеше какво да очаква от новите болиди и тестовете в Херес привлякоха погледите на всички интересуващи се от най-елитния автомобилен шампионат.

Райконен завъртя най-много обиколки на пистата в Херес – 31, като най-бързата му бе с време 1:27.104 минути. На втора позиция по бързо темпо остана британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън, който бе по-бавен с цели 0.7 секунди, а в началото на деня катастрофира с болида си в предпазните стени от гуми.

Световният шампион Себастиан Фетел направи само 3 тура на трасето, защото от екипа на Ред Бул се забавиха с подготовката на болида за каране, след като няколко часа по-рано днес го представиха пред обществеността за първи път.

Тестовете в Херес продължават до 31-ви януари.

Водещи

Най-четени