В Барселона почнаха сравнения между Суарес и Стоичков 27.06 | 16:55

Стоичков нарочно настъпи съдия по време на мач, но той бе велик футболист, спомня си Луис Енрике

От Иво Вецев

Испанският гранд Барселона все още е твърдо решен да привлече скандалния Луис Суарес в редиците си, въпреки поредното брутално изстъпление на уругвайския национал.

Звездата на Ливърпул за трети път в кариерата си ухапа противников футболист, като това се случи по време на победата с 1:0 над Италия на Световното първенство в Бразилия.

В последствие Суарес отнесе рекордна санкция от страна на ФИФА, като световната централа забрани на голмайстора да се занимава с футбол в следващите четири месеца, налагайки му и санкция от девет мача на международно ниво.

И въпреки, че репутацията на Луис Суарес бе срината до основи след поредния мегаскандал с негово участие, Барселона възнамерява да продължи офанзивата си за подписа му.

В Каталуния дори върнаха лентата назад в годините, сравнявайки бурния нрав на Суарес с този на българската легенда Христо Стоичков.

Медиите в Барселона припомниха случая от 1990 година, когато бившият български национал настъпи умишлено рефера Уризар Аспитарте по време на едно от поредните "Ел Класико" с Реал Мадрид.

Тогава това донесе сурова санкция на българския ас, но за сметка на това публиката в Каталуния го заобича още по-силно, разпознавайки в него рядко срещан дух, характер и желание за победа във всеки един мач.

Мадридският "АС" дори цитира новия треньор на Барселона Луис Енрике, според когото Христо Стоичков е самото доказателство, че футболистите с проблемен нрав могат да бъдат и великани в същото време.

"Стоичков нарочно настъпи съдия по време на мач, но той бе велик футболист", цитиран е Енрике от "АС".

Водещи

Най-четени