В Италия: И Интер дебне Бербатов 27.08 | 12:58

"Нерадзурите" готови с предложение за българина, ако сделката с Фиорентина пропадне

От Даниел Любомиров

По традиция последните 4 дни на трансферния прозорец са кулминацията на спекулациите и непотвърдените слухове за продажбите на футболистите - Димитър Бербатов е център на вниманието не само в България, но и в Италия.

Митко вече държи химикалката в ръката си и само остава да я използва, за да сложи подписа си върху контракт с Фиорентина.

Единственото неизгладено условие по договора с "виолетовите" е възнаграждението на нападателя, който иска повече от предлаганите му 1.6 милиона евро на година.

Това е причината Интер да смята, че може да се включи в битката за Бербатов, защото в селекцията на треньора Андреа Страмачони все още липсва футболист с номер 9.

"Нерадзурите" привлякоха италианския национал Антонио Касано миналата седмица, но за него дори получиха 7.5 милиона от Милан, предоставяйки яловия Джампаоло Пацини на градския съперник.

Президентът на Интер Масимо Морати иска да вложи тези пари в привличането на нападател "чиста деветка", каквато в момента няма на "Меаца".

Corriere dello Sport днес публикува информацията, че желанието на боса на Интер е да се сдобие с правата на Алберто Джилардино или... Димитър Бербатов.

Изданието припомня, че българинът вече бе предложен на Ювентус веднага след края на миналия сезон, но сега известен италиански агент го е свързал с генералния директор на Интер Марко Бранка.

Получава се интересна ситуация - ако Фиорентина се поколебае още малко дали да осигури на Бербо исканата му заплата, то "нерадзурите" ще поставят на масата своето предложение.

(На снимката: Бербатов в действие срещу Валтер Самуел по време на предсезонна контрола на 30-ти юли 2006-та година между Тотнъм и Интер)

Водещи

Най-четени