В Италия разследват нови 150 мача 23.09 | 17:20

Прокуратурата в Неапол ще проучи мачове от Серия А и долните дивизии

От Даниел Любомиров

Разследванията на футболни срещи в Италия продължават, като скандалът този път има потенциал дори да надхвърли сътресенията от Калчоскомезе, който се разви през лятото. 150 мача ще бъдат разследвани от прокуратурата в Неапол, като подозренията са, че местната мафия Камора е участвала в уреждане и манипулиране на срещите. Данните са на Agipronews, като днес големите медии на Апенините също разпространиха информацията.

Става въпрос за двубои от последните две първенства и не се имат предвид единствено такива от Серия А, а най-вече по-долните дивизии. Италианската федерация, вътрешният министър Роберто Марони и прокуратурата в Неапол ще обединят усилията си в проучването на всички залози на определените мачове, по което ще преценяват дали те спадат към графата "подозрителна среща".

В полезрението на разследващите този път ще попаднат най-вече залаганията чрез интернет, като хипотезата е, че Камората използва онлайн букмейкърска къща, за да пере пари и по този начин влияе на поведението на залагащите, на движението на коефициентите и на самия изход от мачовете. Смята се, че отново ще бъдат замесени имена на футболисти от отборите, които са участвали в манипулирането на резултатите.

По думите на прокурорите проблемът няма да се окаже единствено италиански, защото вероятно мрежата се разпростряла в Испания и Южна Америка.

Водещи

Най-четени