В Мерцедес поеха вината за слабите резултати на Шумахер 23.05 | 20:58

Според Рос Браун тимът е виновен за слабото представяне на седемкратния шампион

От Константин Симидчийски

Шефът на Мерцедес Рос Браун е убеден, че Михаел Шумахер ще стъпи на подиума през този сезон, заявявайки че отборът е единствения виновник за слабите резултати на легендата.

Седемкратният световен шампион е в последната година от договора си с немския конструктор и все повече се говори, че след това той ще се откаже за втори път в своята кариера от Формула 1.

43-годишният феномен се заби в болида на Бруно Сена, а след това го нарече "идиот" по радиото. Въпреки това стюардите установиха, че вината е на Шумахер и той беше наказан с 5 места назад в стартовата решетка за следващото състезание в Монако през следващия уикенд.

Името на пилота на Мерцедес е сред най-обсъжданите през тази година, след като от 5 състезания той е събрал едва 2 точки. Всичко го сравняват с неговия съотборник Нико Росберг, който има 41 след победата си в Китай.

Въпреки това Шумахер има подкрепата на всички в отбора и най-вече на шефа на тима Рос Браун, който смята, че екипът на Мерцедес е виновен за неуспехите на най-успешния пилот в историята.

"Много се изказа и изписа след инцидента в Испания, но не трябва да забравяме, че НИЕ - отборът - го разочаровахме и подведохме в три от петте състезания до момента, тъй като не свършихме най-добрата възможна работа", заяви Браун, цитиран от Bild.

"Трябва да се справяме по-добре. Видях истинските умения и качества на Михаел в първото състезание. Следователно, аз вярвам и съм сигурен, че ще го видим на подиума през тази година.

Когато дойде времето, ще седнем заедно и ще обсъдим бъдещето на Михаел с отбора", добави Рос Браун относно изтичащия договор на Шумахер.

Водещи