В Мерцедес се оплакаха от липса на време 12.04 | 17:06

"Не успяхме да осъществим някакви значителни подобрения в болида", довериха от лагера на "сребърните стрели"

От iNews.bg

Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер увери, че все още се чувства напълно мотивиран, въпреки разочароващия старт на "сребърните стрели" във Формула 1 през този сезон.

Хората на Рос Браун демонстрираха добра скорост по време на предсезонните тестове, но Мерцедес не съумя да запише добри две състезания в Австралия и Малайзия до този момент. В Мелбърн "сребърните стрели" имаха проблеми с настройката на болида, докато на "Сепанг" Михаел Шумахер и Нико Розберг се оплакаха от работата на подвижното крило.

Шумахер все още не се е качвал на подиума, откакто се завърна във Формула 1 през 2010, но въпреки това седемкратният световен шампион не губи желанието си за успех в близко бъдеще.

"Разбира се, че предстоящото състезание в Шанхай ме мотивира също толкова, колкото и всеки друг в нашия тим", коментира германецът. "Знаем, че разполагаме с малко време след старта в Малайзия, но с всяка следваща обиколка на пистата не спираме да се учим. Отиваме в Шанхай с отворено съзнание и пълни с амбиция да се справим по-добре, отколкото досега", добави Шуми.

Шефът на Мерцедес Рос Браун от своя страна също призна, че малкото време между Малайзия и Китай не е позволило на неговия екип да внесе някои основни подобрения по W02.

"Имайки предвид, че състезанията в Малайзия и Китай са едно след друго, не разполагахме с много време за осъществяването на някакви сериозни подобрения в болида", довери Браун.

"Въпреки това, вече използваме тези дни, за да направим анализ на случилото се в тези два старта. Целта ни е да идентифицираме тези конкретни области, където можем да внесем подобрения за Гран при на Китай. Упоритата ни работа ще продължи и докато сме в Шанхай, за да бъдем сигурни, че ще бъдем в добра позиция за старта на европейския сезон", добави шефът на Мерцедес.

Водещи

Най-четени