Норберг Хауг обеща, че Мерцедес ще е по-бърз в следващите състезания 27.04 | 15:19

"Най-важното за нас е да намерим начин да отключим максималната скорост на болида във всяко едно състезание. Тя е там, просто трябва да можем да я открием и използваме", каза тим шефът на Мерцедес

От Методий Методиев

Тим шефът на отбора на Мерцедес Норберг Хауг заяви, че екипът му трябва да се постарае максимално, за да извлече възможно най-високата скорост от своя болид за идните състезания. "Сребърните стрели" на Нико Розберг и Михаел Шумахер показаха добре скорост в Гран при на Китай преди повече от седмица, но според Хауг все още не е сигурно дали ще могат да го повторят в идното Гран при на Турция след 2 седмици.

След разочароващ старт на сезона, Розберг направи много силно каране в Шанхай, водейки през голяма част от състезанието, за да завърши в крайна сметка на 5-о място. Според Хауг, именно това е било истинското лице на болида на тима през сезон 2011. Той обаче добави, че екипът много трудно е настройвал болида в първите две състезания в Австралия и Малайзия, когато резултатите бяха по-слаби, и че не е сигурен дали Мерцедес отново ще бъде на ниво в Турция. "Не мога да ви обещая нищо за Турция", каза той, цитиран от Autosport.

"Най-важното за нас е да намерим начин да отключим максималната скорост на болида във всяко едно състезание. Тя е там, просто трябва да можем да я открием и използваме. Смятам, че представянето ни в Китай бе най-показателно за потенциала на колата ни през тази година", каза още Хауг.

"Да, логично щях да бъда по-щастлив ако бяхме започнали със състезанието в Китай. Сега обаче сме по-наясно с колата. Рос Браун взе двамата пилоти и седнаха заедно с инженерите на тима, за да променят подхода към надпреварата", завърши Хауг.

Водещи

Най-четени