В Полша възхитени от неистовата подкрепа за "лъвовете" 21.09 | 13:42

Семейство от САЩ долетяло за Финалите заради Соколов и компания

От Иво Вецев

Поредното потвърждение, че българските фенове са сред най-добрите на планетата дойде от Полша, и то още след първите срещи на Евроволей 2013.

България спечели срещу Чехия с 3:1, а в залата в Гдиния стотина верни фенове на българския волейбол подкрепяха неистово своите любимци по пътя към първата победа на първенството в Полша и Дания.

Тази подкрепа впечатли анализаторите на турнира, като беше поместен и материал на официалния сайт на европейската конфедерация.

"До голямата бройка от фенове на Русия и Чехия бяха тези от България, които определено доминираха в Гдиня. Със знамена, барабани и силата на техните гласове, те показаха своята вяра и подкрепа към отбора. След 3 4-и места на последните международни надпревари те са гладни за медал от ЕвроВолей 2013. Седяща на първия ред и викайки неистова, една двойка е прелетяла Океана, за да долети чак от САЩ за мачовете на България.

"Живея в САЩ от 14 години с моя съпруг", коментира Бойка. "Ние сме огромни фенове на волейбола и бяхме на мача на България срещу САЩ, където се запознахме и с тима. Сега пътуваме по света, за да подкрепяме момчетата".

Освен Бойка и нейния съпруг, имаше и огромна група от България, която заедно с 50 души от официалния фенклуб на отбора подкрепяха своите любимци. Те създадоха невероятна атмосфера, подобна на феновете в Полша правят за мачовете на техните герои. Носейки гордо националните си цветове, определено те могат да бъдат считани за 13-ия играч на отбора", завършва материалът.

Водещи

Най-четени