Валери Божинов май си намери отбор 25.01 | 11:10

Нападателят в Гърция за преговори

От Иво Вецев

Вторият в класирането на гръцкото първенство ПАОК може да се подсили през зимата с българския нападател Валери Божнив, става ясно от информация на "Меридиан мач".

След като отказа да подпише с Левски, бившият национал продължи самостоятелната си подготовка, но е дошла оферта от гръцкия гранд и най-вероятно в близките няколко дни той ще подпише договор с новия си отбор.

Очаква се той да е за 18 месеца, като Божинов се надява да възстанови формата си, за да може да се върне в националния отбор и отново да търси трансфер в Западна Европа. В същото време целта на ПАОК е да се подсили за атака на по-предни фази в Лига Европа.

Божинов е без отбор от лятото, когато бившият му тим Спортинг (Лисабон) разтрогна еднолично контракта на българина, а след това представителите на играча заведоха дело срещу португалския гранд.

Оттогава насам Бож се подготвя индивидуално или с Локомотив (София), а слуховете го пращаха дълго време в Левски, но в крайна сметка той е отказал тази възможност с надеждата, че ще се появи отбор от чужбина, който да го иска.

Други спекулации го пращаха в Италия и Южна Корея, но сега най-голям шанс за привличането на играча има ПАОК.

Водещи

Най-четени